Zde může být vaše reklama.

OMEZENÍ DOPRAVY Oprava třídy Svobody ode dneška zkomplikuje dopravu v centru

Oprava třídy Svobody ode dneška zkomplikuje dopravu v centru

foto: MMOL

20. 05. 2024 - 06:40

Olomouc – Již tak extrémně vytíženou a častými kolonami sužovanou třídu Svobody v centru Olomouce čekají až do půlky srpna další komplikace. Řidiči i cestující hromadné dopravy se musejí od pondělka vyrovnat s uzavřením části klíčové městské tepny a přemístěním zastávek kvůli opravě dlažby z žulových kostek. Ta se po létech zvlnila a ohrožuje bezpečnost dopravy.

„Výrazně zhoršený stavebně technický stav vozovky v blízkosti tramvajové zastávky Náměstí Hrdinů omezil v posledních týdnech povolenou rychlost na 30 kilometrů v hodině,“ informovala Jana Doleželová z olomoucké radnice. Technické služby proto zahájí práce na předláždění úseku od přechodu u tramvajových zastávek na náměstí Národních hrdinů po křižovatku s Vančurovou ulicí. Stavbu naplánovaly na dvě etapy.

„Během prvních pěti týdnů se předláždí úsek po autobusovou zastávku Náměstí Hrdinů u označníku E, následně se od 1. července práce přesunou právě na tuto autobusovou zastávku. Zde budou práce probíhat až do poloviny srpna, a to kvůli nutnosti betonování podloží, které si žádá potřebnou technologickou dobu provedení. Po celý čas oprav nebude zmíněná autobusová zastávka obsluhována a bude přemístěna k označníku F,“ podotkla Doleželová.

V průběhu první etapy opravy, tedy od 20. května do 30. června budou muset řidiči jedoucí směrem k Okresnímu soudu využít objízdnou trasu přes Palackého, Krapkovu a Havlíčkovu ulici. Stavební práce totiž jízdní pruh v tomto směru zcela uzavřou. Během druhé etapy, tedy v průběhu opravy autobusové zastávky, bude v tomto místě jen částečná uzavírka a doprava bude vedena přes tramvajový pás. Předpokládané náklady na opravy jsou 1,15 milionu korun.

Další články