Zde může být vaše reklama.

DÍTĚ ŠTĚSTĚNY Opilý cyklista si ustlal uprostřed silnice

Opilý cyklista si ustlal uprostřed silnice

foto: Policie ČR

21. 05. 2024 - 08:34

Přerov – O obrovském štěstí může mluvit šestapadesátiletý muž z Přerovska, který o víkendu cestoval na bicyklu do obce Lazníky. Díky vysoké hladině alkoholu v krvi neudržel ideální stopu ani rovnováhu a poroučel se z kola na vozovku, kde ihned usnul. Jen zázrakem místem neprojížděl ve tmě žádný automobil. Naopak, první motorista, který se tam objevil, zastavil a zavolal muži první pomoc.

„Při projíždění mírné levotočivé zatáčky ztratil cyklista kontrolu nad řízením, upadl na vozovku, kde kupodivu následně usnul. Daným místem po chvíli projížděl jiný řidič, který zastavil a zkontroloval stav cyklisty. Ke zraněnému muži přivolal rychlou záchrannou službu, která ho převezla do přerovské nemocnice na vyšetření,“ popsala krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Vyšetřující policisté, kteří hodinu po nehodě navštívili cyklistu ve špitále, u něj provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili 4,24 promile v krvi. To je podle odborníků těžká otrava alkoholem, kdy netrénovaným či zdravotně slabším jedincům hrozí zástava srdce či smrt. Opakovanou dechovou zkoušku již muž nemohl vykonat, protože opět upadl do hlubokého opileckého spánku. Policie případ vyšetřuje jako nehodu bez cizího zavinění.

 

Další články