Zde může být vaše reklama.

POMOHL SVĚDEK Hyena okradla invalidu na vozíku

Hyena okradla invalidu na vozíku

foto: pixabay.com

17. 09. 2024 - 10:43

Olomouc – Snadnou kořist si minulý týden vytipoval mladý loupežník z Olomoucka, který si jako oběť vyhlédl invalidního muže na vozíku. Poté, co s ním navázal kontakt a zmapoval situaci, okradl bezmocného invalidu o peníze a utekl z místa. Díky pozornosti dalších lidí jej však policisté brzy dopadli. Nyní hrozí hyeně za krádež až dva roky vězení.

 

Šestadvacetiletý výtečník se dal do řeči s o třicet let starším mužem na vozíku před olomouckým hotelem Clarion. Když si všimnul, že má v náprsní kapse finanční hotovost, rozhodl se jej sledovat k Hlavnímu nádraží. Pachatel využil okamžiku, kdy chtěl invalida nastoupit do autobusu, přiskočil k němu a sebral mu víc než dva a půl tisíce korun. Po činu z místa utekl pryč.

Jeho zločin však neušel pozornosti mladého muže, který stál opodál a za prchajícím se hned vydal. O pár stovek metrů dál zloději došel dech, mladík jej dostihl a donutil vydat část peněz. Pak se mu lupič vytrhl a opět utekl. Záhy jej však dopadla policie a okradenému se vrátily peníze zpět. Pachatel skončil na policejní služebně.

 

Další články