Zde může být vaše reklama.

Obraly Šelmy o body Volejbalistky VK UP Olomouc zvítězily v Brně

Volejbalistky VK UP Olomouc zvítězily v Brně

foto: Petr Pelíšek

25. 09. 2020 - 11:31

Druhý mistrovský zápas a druhá výhra, tentokrát za tři body. Volejbalistkám VK UP Olomouc se duel v Brně proti VK Šelmy podařil, zvítězily tři k jedné na sety.

Olomouc vyhrála první sadu, ovšem po druhé to bylo nerozhodně. Oba úvodní sety byly vyrovnané a podobně to bylo i v tom třetím, který znovu vyzněl pro hostující tým. Ve čtvrté sadě už dokázaly Hanačky domácí tým předčít jasně a potvrdit tříbodový zisk.

„Zlomila nás koncovka třetího setu, která byla vyrovnaná a kterou jsme nedohrály. Myslím, že jsme to dnes odmakaly a zatím jsme hrály na hraně našich možností,“ řekl trenér Brna Ondřej Boula.

„Je to velmi cenné vítězství. My jsme si zápas dobře rozehráli, pak jsme se ale dostali trochu do křeče. V koncovce jsme to nakonec dotáhli. Další dva sety byla bitva o každý bod, rozhodovalo se v koncovkách. V tom čtvrtém už Šelmy trochu rezignovaly a ten set byl nejjednodušší,“ řekl trenér VK UP Olomouc Petr Zapletal.

Nyní budou mít olomoucké volejbalistky volný víkend, derby se Šternberkem, které se mělo hrát v sobotu, bylo odloženo. Další zápas budou hrát v Přerově v sobotu 3. října.

VK Šelmy Brno - VK UP Olomouc 1:3 (-22, 21, -22, -11)
Rozhodčí: Kavala, Možnár. Čas: 111 minut. Diváků: 120
Brno: Šloufová, Janečková, Marková, Horká, Mikysková, Širůčková, libero Sklenářová. Střídaly: Kozubíková, Podhrázká, Benediktová, Beránková. Trenér Ondřej Boula.
VK UP Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídaly: Michalíková, Gogičová. Trenér Petr Zapletal.

Další články