Zde může být vaše reklama.

Těsná prohra venku Sigma se vrací z Plzně s prázdnou

Sigma se vrací z Plzně s prázdnou

foto: Petr Pelíšek

06. 03. 2021 - 20:21

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hráli ve 22.kole FORTUNA:LIGY v Plzni. Proti Viktorii v zásadě nepředvedli špatný výkon, ale nakonec prohráli nejtěsnějším rozdílem.

Trenér Radoslav Látal udělal v sestavě ve srovnání s předchozím domácím zápasem proti Zlínu šest změn. Zpět do základu se vrátili Látal, Poulolo, Zmrzlý, Breite, Daněk a Hála. Pro trest za čtyři žluté chyběl Greššák, zcela fit zdravotně nejsou Šíp, Radič a Kerbr, do nominace se nevešli Mihalík, Štěrba, Nešpor a Zifčák

Na začátku byli aktivnější domácí, kopali dva rohy ve 4. minutě, ale z centru exolomouckého Falty nic nebezpečného nebylo. O tři minuty později měla Plzeň první šanci, po ne zrovna povedené rozehrávce zakončoval Beauguel, ale nebyla z toho změna stavu. Pak kopala Viktorie standardku, zakončoval Kaša, naštěstí jen do míst, kde byly připravené rukavice brankáře Mandouse. Ale jinak byl domácí tým velmi aktivní, neustále hrozil. Ve 12. minutě měla Viktorka už čtvrtý roh. Ovšem i ten si olomoucká defenziva bez problémů pohlídala. Na přelomu šestnácté a sedmnácté minutě šel v podstatě sám na bránu Bucha, ale Mandous skvělým zákrokem jeho šanci zmařil. A vzápětí měla Sigma po průniku Chytila první roh v utkání. Ten skončil odpískáním útočného faulu … Ve 24. minutě dostal žlutou kartu Poulolo, byla to jeho čtvrtá v sezoně, takže v dalším zápase bude v sestavě chybět. V tom čase už se Hanákům povedlo počáteční tlak domácích zbrzdit a začali se také pokoušet o nějakou ofenzivu. Výsledkem byl druhý roh hostů. Ve 30. minutě ho zahrával Zmrzlý, zakončoval Chytil, leč vedle. Ve 33. minutě musela olomoucká defenziva přežít horké chvíle, Mandous musel zasahovat, ale nakonec se mával ofsajd. Šest minut před přestávkou si míč ke střele navedl na střed Daněk, ale zakončení levačkou mu nesedlo, vytočilo se mimo bránu. Po chvíli Daněk uvolnil Zmrzlého, ten střílel levačkou z plného běhu, ale také on minul. Po chvíli Zmrzlý vybojoval třetí roh pro Sigmu. Ten ale kopl González na prvního protihráče … Ve 43. minutě měla Sigma výhodu přímého volného kopu po faulu na Hálu. Ale skončil postavením mimo hru. Závěr prvního poločasu vyzněl lépe pro Sigmu. Ale stav zůstal bezbrankový.

To přestalo platit poměrně záhy po přestávce. V 56. minutě se v šestnáctce prosadil Beauguel a Plzeň vedla. Sigma tak potřebovala přidat v ofenzivním snažení, pokud chtěl pomýšlet na nějaký ten bodový zisk. Jenže se to nedařilo. A dvacet minut před koncem mohlo být ještě hůř, šance Beauguela ale tentokrát zůstala naštěstí pro Hanáky neproměněna. Další tutovku domácích přečkala Sigma v 80.minutě po rohovém kopu, pak měl další šanci Beauguel, ale Mandous držel Olomouc nad vodou. Ale to už byly chvíle, kdy měli hosté na hřišti všechno pro ofenzivu, co bylo k dispozici, a hráli na riziko. Pět minut před koncem Šulc utekl Slaměnovi, překonal Mandouse, ale na brankové čáře situaci zachránil Hubník. Duel skončil těsnou prohrou Sigmy.

„Je to cenné vítězství po bojovném a týmovém výkonu. Měli jsme slušnou kompaktnost podpořenou tím, že jsme si vytvořili množství šancí. Jednu jsme proměnili, za to jsme rádi. Věřím, že i taková vítězství nám pomůžou být v dalších dnech ještě silnější. Výhry si vážíme,“ řekl trenér Plzně Adrian Guľa.

"Chtěli jsme soupeře napadat hned při rozehrávce. Snažili jsme se při našem presingu získat míče. Utkání bylo jiné než se Zlínem, hráli jsme aktivně, hráče jsme dostupovali. První poločas z naší strany nebyl špatný. Ve druhém poločase jsme se bohužel dopustili chyby, kdy při dlouhém autu soupeře si obránci nepohlídali Beauguela a soupeř nás potrestal. Je to škoda, určitě jsme tu mohli uhrát lepší výsledek," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 56. Beauguel. Rozhodčí: Berka – Vlček, Kubr. ŽK: Kaša, Limberský, Falta – Poulolo, Chytil. Hráno bez diváků.

Plzeň: Staněk – Limberský, Brabec, Kaša, Havel – Čermák (58. Šulc), Kalvach, Bucha – Falta, Beauguel (87. Ondrášek), Ba Loua (72. Mihálik).. Trenér Adrián Gula.

SK Sigma: Mandous – Zmrzlý, Poulolo (68. Sladký), Hubník, Látal – Hála (76. Zahradníček), Houska (68. Yunis), Daněk, Breite (85. Slaměna), González – Chytil. Trenér Radoslav Látal.

Další články