Zde může být vaše reklama.

Poslední zápas roku Sigma hraje s Bohemians, opory budou chybět

Sigma hraje s Bohemians, opory budou chybět

foto: Petr Pelíšek

13. 12. 2019 - 15:30

Letošní poslední zápas mají před sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. Doma na Andrově stadionu je čeká duel proti Bohemians Praha. A střetnutí proti Klokanům nebude pro Hanáky lehké, budou jim totiž chybět hned dva hráči základní sestavy, v karetním trestu jsou stoper Vít Beneš a záložník David Houska.

Trenér Radoslav Látal tedy bude muset ve složení základní jedenáctky improvizovat. „Tohle je pro nás trošku problém. Vít Beneš měl výbornou formu a David Houska je stěžejní hráč ve středu pole. Takže chybět nám budou. Ale nechceme kvůli tomu brečet, musíme si poradit,“ řekl asistent trenéra Jiří Neček pro klubový web.

Zápas proti Bohemians jsou většinou spíše úpornou bitvou o každou píď hrací plochy než nějakým extra krásným fotbalem. A podobné to nejspíš bude i tentokrát. „Bohemka je nepříjemný soupeř. Je hodně soubojová, hodně presuje a nebojí se do soubojů chodit. Máme soupeře následovaného, stejně jako on nás. Hosté budou chtít bodovat, naposledy teď prohráli doma s Baníkem a situace pro ně také nevypadá růžově. My ale hrajeme doma a podzim chceme zakončit vítězně. Lépe se nám pak bude v zimní přípravě dýchat. Věřím, že to zvládneme," poznamenal Neček.

Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 250, 200 a 150 korun, u dvou nižších cen je možnost padesátiprocentní slevy pro děti, navíc děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo. Otevřeny budou tribuny západ, východ a jih.

Sigma jde do zápasu oslabena o několik hráčů. Stopku za čtyři žluté karty mají stoper Vít Beneš a záložník David Houska, zraněný je útočník Martin Nešpor. Naposledy před týdnem v Karviné pro zranění chyběli útočníci Mojmír Chytil a Jakub Yunis. „Zajímavé je to především u útočníků. Tandir bere antibiotika, Nešpor se léčí se zánětem třísel, Yunis má natažený sval. Takže se útočníka snažíme dělat ze středových hráčů nebo z krajů,“ podotkl Neček.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Bohemians Praha 1905 se hraje v sobotu 14. prosince od 14.30 (rozhodčí Petr Hocek – Zdeněk Dobrovolný, Milan Flimmel).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, González, Texl, Zmrzlý, Falta – Plšek. Trenér Radoslav Látal.
Bohemians Praha: Le Giang - Köstl, Hůlka, Krch - Havel, Vacek, Jindřišek, Hronek, Podaný - Ugwu, Vodháněl. Trenér Luděk Klusáček.

Další články