Zde může být vaše reklama.

Svaz ho odvolal Pavel Hapal už nepovede slovenskou reprezentaci

Pavel Hapal už nepovede slovenskou reprezentaci

foto: futbalsfz.sk

17. 10. 2020 - 10:58

Olomoucký trenér Pavel Hapal (1969) skončil u slovenské reprezentace. Po domácí prohře Slovenska s Izraelem byl odvolán s tím, že jeho nástupce bude oznámen v úterý. Informoval o tom Slovenský fotbalový svaz na svém webu.

Naposledy Slováci doma prohráli s Izraelem 2:3, když po prvním poločase vedli 2:0. Trenér Pavel Hapal u toho ale nebyl, s pozitivním testem na koronavirus musí být v karanténě. A po prohře byl odvolán.

„Vedení Slovenského fotbalového svazu se zabývalo výkony a výsledky reprezentačního mužstva v říjnovém termínu. J přes postup do finále baráže kvalifikace EURA 2020 přes Irsko vyhodnotilo výsledky v zápasech Ligy národů UEFA a herní projev týmu v říjnových zápasech jako nedostatečný a nesplňující oprávněná očekávání odborné a široké veřejnosti,“ píše se v prohlášení na webu slovenského fotbalu. „Proto vedení SFZ navrhlo ukončení spolupráce s trenérem Pavlem Hapalem a jeho asistentem Oto Brunegrafem. Výkonný výbor s navrhovaným krokem souhlasí a v úterý ho na svém zasedání už jen potvrdí,“ pokračuje informace o odvolání Hapala z funkce.

Slovensko má přitom stále šanci postoupit na EURO.

Pavel Hapal převzal slovenský národní tým od 22. října 2018, to nahradil Jána Kozáka. Slovensko vedl v sedmnácti zápasech, s bilancí šest výher, čtyři remízy, sedm porážek. Pro Slovenský fotbalový svaz pracoval Hapal pět let, v letech 2015-2018 vedl reprezentační jedenadvacítku, se kterou postoupil na EURO 2017 v Polsku.

Další články