Lanýžové degustační menu

Jsou bez bodů Hokejisté HC Olomouc prohráli v Kladně

Hokejisté HC Olomouc prohráli v Kladně

foto: rytirikladno.cz

13. 10. 2024 - 18:47

Jedenácté kolo v neděli třináctého nebylo pro hokejisty HC Olomouc šťastné. V desetigólové přestřelce v Kladně dostali sedm branky a po sérii tří výher domy prohráli.

Ve 3. minutě první třetiny hráli hosté první přesilovku. Ale nedokázali se udržet v útočném pásmu, naopak do protiútoku se dostali Rytíři. Bláha našel najíždějícího Pietronira, který překonal brankáře Machovského. Následující tlak Kohoutů ale úspěchem neskončil. Pak se do samostatného úniku dostal domácí Jarůšek a Kladno šlo do dvoubrankového vedení. Radost Rytířů ale netrvala dlouho, po třinácti sekundách snížil Plíšek. Korenčíkovu střelu brankář Brízgala jen vyrazil betonem, ale na Pláškovu dorážku už nestačil. Ve 13. minutě byl vyloučen hostující Řezníček. Akce Smoleňáka s Pytlíkem v síti nekončila. Další dvouminutové vyloučení bylo opět na straně Mory. Přesilovku Kladno využít nedokázalo, ale necelou minutu před koncem úvodní třetiny se prosadil Bláha. Na začátku druhé třetiny byl vyloučen Rutar. A domácí přesilovku dokázali využít. Olomoučtí mohli rychle snížit, ale Brízgala svůj celek podržel. Následně se ke skákavému kotouči dostal Orsava, který dostal puk nad domácího brankáře – 4:2. Po necelých třech minutách udělali hosté chybu, kotouč získal Straka, který přesně zakončil ke vzdálenější tyči. Mora mohla stav korigovat, ale Kladnu pomohla třikrát branková konstrukce. Necelých šest minut před koncem třetí třetiny šli Kohouti zkusit hru bez brankáře. V 55. minutě dostal dvouminutový trest Melka, ale Mora se k žádné šanci nedostala. V 58. minutě se podařilo snížit Kuskovi, ale Kladno dokázalo odpovědět střelou Smoleňáka. Ještě jeden gól pak přidal domácí Pytlík.

„Neměli jsme dobrý začátek, první třetina nám absolutně nevyšla. Mrzí nás to, protože jsme na zápas byli dobře připraveni, ale udělali jsme pár chyb. Naše obrana trochu stagnovala. Ve druhé části jsme se několikrát dostali do tlaku. Mohlo to být úplně jiné, ale další chyba nás o to připravila. Soupeř byl dnes lepší, musíme se z toho oklepat,“ řekl Róbert Petrovický, asistent trenéra HC Olomouc.

HC Kladno – HC Olomouc 7:3 (3:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Pietroniro (Bláha), 9. Jarůšek (S. Redlich), 20. Bláha (Hanousek, J. Strnad), 25. Jarůšek (Melka, Jágr), 32. Straka 58. Smoleňák (Ticháček), 60. Pytlík (Procházka)  – 9. Plášek (Korenčík, Fridrich), 29. Orsava (Korenčík), 58. Kusko (Kohout). Rozhodčí: Barek, Květoň - Ondráček, Thuma. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3461.

Kladno: Brízgala – Mendel, Ticháček, Pietroniro, Šenkeřík, Jeřábek, Hanousek, Nemčík – Redlich, Hults, Procházka – Smoleňák, Melka, Jarůšek – Pytlík, Filip, Jágr – Strnad, Straka, Bláha – Vimmer. Trenér David Čermák.
HC Olomouc: Machovský – Ondrušek, Černý, Sirota, Řezníček, Korenčík, Rutar, Škůrek – Káňa, Kusko, Kohout – Plášek, Nahodil, Fridrich – Kunc, Musil, Orsava – Anděl, Knotek, Doktor. Trenér Jan Tomajko.

Další články