Zde může být vaše reklama.

Rozhodly penalty Fotbalisté SK Sigma ve finále na Maltě prohráli s Tirolem

Fotbalisté SK Sigma ve finále na Maltě prohráli s Tirolem

foto: Petr Pelíšek

09. 01. 2021 - 19:57

Ve druhém, a posledním, utkání na herním soustředění na Maltě hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc  proti rakouskému WSG Swarovski Tirol. Šlo o finále Tipsport Cupu, duel skončil prohrou Haníků po penaltovém rozstřelu. Zápas byl pro Sigmu generálkou na ligové jaro, to bude začínat příští sobotu v Praze na Slavii.

Trenér Radoslav Látal poslal do utkání tým v naprosto odlišném složení, než hrál ve středu s Trnavou. V akci tak od začátku byli třeba stoper Jan Štěrba, záložník Kryštof Daněk nebo útočník Dominik Radič, kteří na podzim mnoho minut neodehráli.

Vstup do zápasu měl lepší rakouský celek. A v 17. minutě měl velkou šanci, naštěstí pro Sigmu Frederiksen hlavičkoval z malého vápna nad. Jinak byl aktivnější Tirol, Hanáci se do nějakých souvislejších akcí dostávali složitě, pak bylo těžké pomýšlet na nějaké ohrožení brány. Až ve 35. minutě se dostal do dobré palebné pozice Daněk, bohužel vystřelil jen do koše připraveného brankáře. Další slušná akce přišla o dvě minuty později, ovšem González nedokázal přihrát volnému Daňkovi, byl z toho jen roh. Z toho rakouská branka nakonec ohrožena nebyla. A ve 39. minutě už to klaplo. Centr Gonzáleze si našel Zmrzlý a famózním volejem nechytatelně skóroval. Čtyři minuty před přestávkou kopal Tirol roh, ale olomoucká defenziva nepřipustila nějaké ohrožení. Stejně tak dopadl i roh ve 44. minutě. Takže těsné vedení Sigma držela i do přestávky.

Do druhého poločasu Sigma vystřídala většinu hráčů. A začala aktivnější, rakouský celek měl najednou méně místa a dopředu mu to moc nešlo. V 52. minutě zakončoval po dobré akci Vepřek, ale minul. Chvíli poté měl dobrou možnost Chytil, zkoušel brankáře překvapit patičkou, ale nepovedlo se. V 55. minutě kopali Hanáci roh. S přibývajícím čase se Tirol přece jen do nějakých útočných akcí dostal, ale olomoucká defenziva pracovala tak, že brankář Mandous žádnou práci neměl. V 65. minutě měla Sigma výhodu přímého volného kopu. Ovšem nebylo z toho nic, González střílel vedle. Patnáct minut koncem si rakouský soupeř Sigmy vybojoval roh. A z něj srovnal. Pak měli Rakušané další dobrou možnost, ale v posledních chvíli zasáhl Sladký. Pět minut před koncem zahrávala Sigma roh. A vzápětí další. Ale ten skončil útočným faulem. A tak utkání skončilo v řádné hrací době nerozhodně. Vítěze tedy musel určit penaltový rozstřel. Ten vyzněl lépe pro Tirol.

„Nastoupili jsme proti velice kvalitnímu soupeři. Do zápasu jsme šli s tím, že chceme poctivě bránit a čekat na brejky. Na začátku jsme měli štěstí, kdy se soupeř dostal do dvou vyložených šancí. Jedna z akcí se podařila i nám, z ní jsme skórovali na 1:0. O druhém poločase se dá říct, že jsme v něm soupeře do šancí nepouštěli, ale zaspali jsme při jeho standardní situaci, na kterou jsme doplatili. Pokutové kopy už pak byly loterie. Jsme ale rádi za tento turnaj, hráli jsme proti dvěma kvalitním mužstvům, byli jsme tu velice spokojení. Teď bude důležité připravit se na Slavii,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Radoslav Látal.

WSG Swarovski Tirol – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1), na penalty 5:4

Branky: 75. Hager - 39. Zmrzlý. Rozhodčí: Cann – Vella, Francalanza. ŽK: Bauerfeid - Poulolo. Hráno bez diváků.

SK Sigma: 1. poločas: Mandous – Látal, Štěrba, Poulolo, Zmrzlý – Hála, Houska, Greššák, Daněk, González  - Radič. 2. pol.: Mandous – Sladký, Beneš, Poulolo, Vepřek – Hála (89. Šíp), Breite, Greššák (84. Grygar), Chytil (84. Yunis), González (87. Zlatohlávek) – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články