Zde může být vaše reklama.

Mají tři body Fotbalisté SK Sigma porazili doma Mladou Boleslav

Fotbalisté SK Sigma porazili doma Mladou Boleslav

foto: Petr Pelíšek

13. 02. 2022 - 19:03

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se domácí utkání jedenadvacátého kola FORTUNA:LIGY povedlo. Na Andrově stadionu porazili Mladou Boleslav dva jedna, branky dali Mojmír Chytil a Ondřej Zmrzlý.

Sigma pro tento zápas opět nebyla kompletní. V nominaci z nejrůznějších důvodů nebyli Roman Hubník, Matúš Macík, Jakub Yunis, Martin Hála, David Vaněček, Tomáš Zahradníček, Jan Sedlák, Patrik Slaměna, Jan Fiala, Filip Uriča a Jan Navrátil.

V prvním poločase na Andrově stadionu převážně bojovalo, do nějakých větších šancí se oba mančafty moc nepouštěly. O něco nebezpečnější byli ale domácí. Brankář Šeda musel vyrážet bombu Daňka, pak pět minut před pauzou mu po rohovém kopu pomohla tyčka, následný závar se mu povedlo také ustát.

To druhá půlka byla záživnější. Ale začala pro Sigmu špatně. Hosty totiž poslal do vedení Matějovský. To domácí trošku zamrazilo. A po chvíli museli brankář Stejskal vyrážet jedovici Ladry. V 55. minutě trenér Václav Jílek občerstvil duem Zifčák – Růsek. Což se poměrně rychle projevilo. Srovnáno bylo v 64. minutě, to přihrávku Zmrzlého zleva uklidil do sítě na první tyčce Chytil. Pak měli domácí trošku štěstí, když Šimek hlavou těsně minul. Stejně pak dopadl v 73. Dancák. Ovšem Sigma se nevzdávala. A v 79. minutě šla do vedení po pohotovém zakončení Zmrzlého. V 81. Minutě si pak píchl míč kolem Dancáka Chytil, boleslavský hráč ho nakopl. Rozhodčí Machálek zcela nepochopitelně odpískal faul olomouckého hráče. Ovšem pak šel studovat videozáznam a opravil svůj verdikt. Takže Sigma kopala penaltu. Jenže tu poslal Růsek do pravé tyčky. Nakonec to Hanáky mrzet nemuselo, v závěru už se jim povedlo výhru bez potíží uhájit

„Velké pocity štěstí, jak u mě osobně, tak u mužstva. Asi všichni vnímáme, že situace není jednoduchá. Poměrně velkou sérii zápasů jsme nezvládli za tři body. První poločas jen bojovnost a náznaky z obou stran. Nám scházela větší kvalita ve středu pole, větší tlak na druhé balony. Ty jsme neměli. Opticky vypadal Boleslav fotbalovější, ale nic z toho nevytěžila. Druhý poločas rána hned v úvodu, pak byla Boleslav lepší. Za mě rozhodlo střídání, které se nám povedlo. A obrovský vůle hráčů. Středeční pohárové utkání na ně mělo vliv. Ale dostali se z toho, velký respekt, jakým způsobem to zvládli. Posledních třicet minut jsme pak hráli slušně. Navíc ještě penalta, nestálo nás to tři body, díky bohu,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:0)

Branky: 64. Chytil, 79. Zmrzlý - 47. Matějovský. Rozhodčí: Machálek - Váňa, Volf. ŽK: Greššák, González - Suchý, Stránský. Diváci: 1000.

SK Sigma: Stejskal - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - González, Breite, Greššák (55. Růsek), Spáčil (55. Zifčák), Daněk (90.+3 Vepřek) - Chytil (90.+1 Poulolo). Trenér Václav Jílek.
Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Šimek (84. Smrž), Preisler - Ladra, Matějovský, Dancák, Pech, Ewerton - Mužík (73. Stránský). Trenér Karel Jarolím.

Další články