Zde může být vaše reklama.

Zaspali jsme a to byl trest, řekl Beneš

Zaspali jsme a to byl trest, řekl Beneš

14. 05. 2019 - 12:56

Stoper Vít Beneš mohl tým SK Sigma Olomouc posunout do finále play-off o účast v Evropské lize. Byl to právě on, kdo měl na noze postupový gól, jenže v nastaveném čase línský brankář jeho střelu dokázal vytáhnout na tyčku.

Měl jste blízko ke vstřelení postupového gólu. To byla trošku smůka.
Byla to smůla. Soustředil jsem se, abych to trefil co nejlépe. Mohl jsem to samozřejmě trefit lépe. Ale nakonec z toho byla dobrá střela k tyči, Rakovan to fantasticky vytáhl na tyčku.  Takže to byla smůla.

Na Zlín jste každopádně měli, určitě jste nebyli horší, ba naopak. Je zklamání o to větší?
Samozřejmě je to velké zklamání. Protože takový průběh jsme nechtěli dopustit. Abychom doma doháněli manko.  Museli jsme dohánět celý první poločas, ten jsme zaspali.

Zápas asi rozhodlo to, že jste dostali hodně laciné góly.
Tam jsme nepokryli druhé balony. První byl špatně odvrácený centr do vápna, z druhé vlny tam byl gól, druhý prakticky ze stejné pozice.

Dá se říct, že jste měli smůlu? Protože v prvním poločase jste měli rovnocenné šance jako soupeř, ale vy jste góly na rozdíl od něj nedali.
Asi ano. Kdybychom měli štěstí, tak ty šance asi proměníme. Ale beru to tak, že jsme zaspali první poločas a tohle za to byl trest. Že jsme ty první poločasy zaspaly v obou zápasech, jak v prvním, tak i v odvetě.“

Potvrdilo se to, že pokud dá tým vedoucí gól, tak to velmi často zápasy rozhodne?
Ano, to samozřejmě platí. Je to škoda, takhle prospat první poločasy a inkasovat v nich jako první. Některé zápasy jsme měli dobré první poločasy, některé druhé, jako na houpačce.“

Sigma první zápas ve Zlíně prohrála a pak potřebovala hlavně neinkasovat. Ale gól jste dostali už po minutě. Kde se vzala taková nekoncentrovanost?
To nevím. Kdybychom to věděli, tak se to nikdy nestane. Jdeme do zápasu všichni koncentrovaní, soustředíme se každý sám na sebe, na týmový výkon, chceme postoupit dál. Ale to jsou prostě ty momenty, které rozhodují. A je to na rozhodnutí každého hráče, jak vyřeší danou situaci, jak se na to potom dál zareaguje.

Další články