Zde může být vaše reklama.

Odchovanec SK Sigma Útočník Tomáš Chorý přestoupil z Plzně do Slavie

Útočník Tomáš Chorý přestoupil z Plzně do Slavie

foto: slavia.cz

03. 07. 2024 - 21:40

Reprezentační útočník Tomáš Chorý (1995) přestoupil do Slavie. Odchovanec SK Sigma Olomouc, dvojnásobný mistr ligy a autor padesáti ligových tref, který naposledy působil ve Viktorii Plzeň, podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027. Informoval o tom klubový web Slavie Praha.

„Úkolem tohoto klubu je od nepaměti porážet svého největšího rivala v derby, vyhrávat tituly a tím dělat radost našim fanouškům. Věřím, že Tomášův příchod do už tak silného tymu Slavie nám pomůže plnit tento historický úkol lepe než v posledních letech,“ říká předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Chci v životě udělat něco víc, posunout se dál v kariéře. Chci být prospěšný týmu, střílet góly, sbírat body, chci si zase zahrát Ligu mistrů. V rozhodování mi pomohl Jindra Staněk i další reprezentanti ze Slavie. Určitou nálepku mám asi v celé republice, té se nezbavím. Budu chtít ukázat fanouškům svou pravou stránku. Že jsem vítězný typ, že nevypustím jediný souboj. Teď si s rodinou zaletím na krátkou dovolenou, pak se vrátím do tréninkového procesu. A budu připravený to odšpuntovat, začít novou kapitolu,“ říká Tomáš Chorý.

Tomáš Chorý v nejvyšší soutěži debutoval 22. února 2014 v dresu Sigmy Olomouc proti Slavii. Na začátku roku 2018 zamířil z Hané do Viktorie Plzeň, kde se postupem času vypracoval v jednu z klíčových opor.

Se Západočechy oslavil dva mistrovské tituly, zahrál si základní skupinu Ligy mistrů, 1. listopadu 2022 v domácím utkání proti Barceloně dvakrát skóroval. V uplynulém ročníku byl součástí tažení Viktorie do čtvrtfinále Konferenční ligy, připsal si čtyři góly a dvě přihrávky, se svými spoluhráči vypadl až po prodloužení s pozdějším finalistou Fiorentinou.

V tuzemské lize v ročníku 2023/24 za 30 utkání skóroval dvanáctkrát a přidal pět asistencí, čtyři starty v MOL Cupu přetavil ve tři přesné trefy. Dařilo se mu v duelech s druhým pražským S, mezi 10. březnem a 26. květnem slavil ve třech vzájemných střetnutích hned čtyři góly.

Celkem v české nejvyšší soutěži za devět sezon dvoumetrový útočník odehrál 207 utkání s bilancí 50 branek a 18 asistencí. Obdržel 44 žlutých karet, vyloučen nebyl ani jednou.

Má za sebou zahraniční angažmá v belgickém Waregemu v sezoně 2020/21, šestnáct zápasů pro čtyři branky a jednou asistenci.

Svůj reprezentační debut Chorý zaznamenal 20. listopadu v závěrečném utkání kvalifikace o Euro 2024, k výhře nad Moldavskem a postupu na ME pomohl gólem a asistencí. Na evropském šampionátu zasáhl do utkání s Portugalskem a Tureckem.

Další články