Zde může být vaše reklama.

Odchovanec SK Sigma Stoper Martin Šindelář posílil Prostějov

Stoper Martin Šindelář posílil Prostějov

foto: 1skprostejov.cz

04. 07. 2024 - 18:21

Druholigový 1. SK Prostějov získal pro novou sezónu zkušenou posilu do defenzivy. Na Hané podepsal kontrakt stoper Martin Šindelář (1991). Odchovanec SK Sigma Olomouc se zpět do vlasti vrací po dvou letech působení ve slovenské nejvyšší soutěži. Naposledy hrával za Košice.

„Jsme rádi, že se nám Martina podařilo získat, protože o něj byl velký zájem i v jiných klubech. Zažil jsem ho jako spoluhráče i při mém trenérském působení v ostravském Baníku. Je to velký srdcař, který nenávidí porážky. Bude cítit i v kabině,“ řekl Radim Kučera, trenér 1. SK Prostějov.

Šindelář má za sebou bohatou kariéru. Nejvyšší soutěž hrál v olomoucké Sigmě, Baníku Ostrava a Karviné a nastoupil do 181 zápasů a dal sedm branek. V roce 2012 bývalý mládežnický reprezentant získal s Olomoucí Superpohár. Ve druhé české lize odehrál za Sokolov a Sigmu celkem 79 utkání. Slovenskou první ligu hrál za Liptovský Mikuláš a Košice, který také pomohl k postupu mezi elitu. V nejvyšší soutěži Slovenska odehrál celkem 40 zápasů, dalších 13 ve druhé lize. V profesionálních soutěžích dosud odehrál celkem 313 utkání. „Má toho za sebou opravdu hodně, přesto stále zůstává svůj. Vletí do všeho po hlavě, z žádného souboje neustoupí,“ uvedl Kučera.

Další články