Zde může být vaše reklama.

Mírné změny v kádru Sportovní manažer SK Sigma nejen o novém trenérovi

Sportovní manažer SK Sigma nejen o novém trenérovi

foto: Petr Pelíšek

18. 06. 2024 - 20:48

Od pondělí 17. června jsou v přípravě na sezónu 2024/25 fotbalisté SK Sigma Olomouc. Na nový ročník FORTUNA:LIGY se chystají pod vedením nového trenéra i realizačního týmu, také s jistými kádrovými změnami.

Sigmu trénuje Tomáš Janotka, který v minulé sezoně zazářil s béčkem ve druhé lize, když jeho tým obsadil druhé místo. A nejen to mu zařídilo posun do elitní soutěže. „Tomáš je perspektivní mladý trenér. Prošel si první ligou jako hráč, je to Sigmák, takže má ke klubu vztah. Hlavní je ale samozřejmě jeho práce. U béčka a ještě předtím u dorostu pracoval s našimi mladými hráči, což vždycky pro Sigmu bylo důležité. Věříme, že na to naváže a podaří se mu zapracovat další naše odchovance do prvního týmu,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma.

Mimo nového kouče je také kompletně měněný realizační tým. „Tomáš dostal k volbě realizačního týmu volnou ruku a důvěru. Rozhodl se pro spolupracovníky, se kterými si rozumí a kteří fungují podle jeho představ. Podobně to bylo už předtím v béčku nebo u dorostu. Naši spolupráci jsme si v minulosti ověřili a fungovala dobře. Od toho se budeme chtít odrazit i teď,“ uvedl Minář.

V mužstvu nefigurují Filip Novák a Jan Fortelný. „S Novákem to bylo od začátku tak, že si přál vyzkoušet ještě další zahraniční angažmá. Proto jsme byli dohodnutí do konce sezony. Fortelnému skončilo hostování. Oběma přejeme, ať se jim daří,“ řekl Minář.

Novými tvářemi v kádru jsou útočník Jan Kliment, jenž míří na Hanou z Plzně, a obránce Michal Leibl z Hradce Králové. „Věříme, že Kliment do mužstva přinese ještě větší konkurenci. Zásadní je, aby byl zdravý, to přeju jemu i nám ze všeho nejvíc. Pak by nám měl určitě pomoci. Leibl je hráč prověřený první ligou. Potřebovali jsme doplnit stav na pozici stopera ve tříobráncovém rozestavení, případně na postu levého obránce, protože na jaře jsme právě tady v kádru cítili rezervu. Proto jsme se rozhodli pro něj,“ podotkl.

Do týmu by ještě měl přijít také třiadvacetiletý nigerijský útočník Kenneth Ikugar. „Zatím je to stále v řešení. Čekalo se, zda se Zlín udrží v lize a případně uplatní opci. Momentálně je ještě potřeba dotáhnout všechny formality. Vidíme v něm zajímavý potenciál, zejména fyzické parametry, hru zády k bráně. Jestli se prosadí, to bude na něm. Víme, že bude potřebovat čas, díky béčku ve druhé lize s ním můžeme pracovat. Máme tady podobnou čerstvou zkušenost třeba s Muritalou, který v jednu chvíli byl téměř na odchodu. Pak to ale chytil za správný konec a teď minimálně začne přípravu s áčkem. Ikugar je proti němu ještě o něco mladší, tak uvidíme,“ uvedl Ladislav Minář.

Další články