Zde může být vaše reklama.

Druhý zájemce o klub Miliardář Karel Pražák projevil zájem o vstup do Sigmy

Miliardář Karel Pražák projevil zájem o vstup do Sigmy

foto: Petr Pelíšek

24. 09. 2024 - 10:33

Investiční skupina Kaprain miliardáře Karla Pražáka má zájem o vstup do SK Sigma Olomouc a. s. Olomoucký klub o tom informoval na svém webu. V letošním roce jde již o druhý subjekt, který by rád získal podíl v Sigmě, na jaře takový zájem projevila společnost Blue Crow z USA.

„Spolek SK Olomouc Sigma MŽ, jako majoritní akcionář olomoucké Sigmy, obdržel nabídku k zahájení jednání o odprodeji klubu od tuzemské investiční skupiny Kaprain. Výkonný výbor spolku na svém zasedání v pondělí 23. září tuto nabídku přijal. Prvním výsledkem jednání by měla být indikativní nabídka předložená skupinou Kaprain,“ píše se na klubovém webu SK Sigma Olomouc.

Skupina Kaprain má s podporou nejen profesionálního sportu zkušenosti. Od roku 2019 vlastní hokejový klub HC Sparta Praha, také hokejový klub HC Letci Letňany a Ice Areny Letňany a Kateřinky – dvě areny s čtyřmi ledovými plochami a celoročním provozem. Vlastní také nejmodernější tuzemské golfové hřiště Oaks Prague.

Kaprain je česká investiční skupina, kterou v roce 2013 založil a více než 10 let rozvíjí Karel Pražák. Soustředí se na šest základních oblastí – real estate, industry, finance, retail, sport & leisure a média. V současné době má Kaprain více než 6 000 zaměstnanců a aktiva v souhrnné hodnotě přesahující 40 miliard korun. V roce 2023 Kaprain dosáhl zisku přes 3 miliardy korun. Mezi klíčové společnosti skupiny patří Spolchemie, Synthesia či mediální skupina Mafra. Kaprain buduje také developerské projekty v okolí pražské O2 areny i dalších částech Prahy.

Karel Pražák patří mezi stovku nejbohatších lidí v České republice, za rok 2023 byl na 43. místě s hodnotou majetku 12 miliard korun.

Příchod nového zájemce neznamená ukončení jednání s prvním uchazečem o akcie Sigmy. V případě starší nabídky investorské skupiny Blue Crow Sports Group už má spolek k dispozici posudek od poradenské společnosti Grant Thornton a na základě jeho prostudování může činit případné další kroky.

Klub také oznámil nového člena představenstva. Na jednání dozorčí rady SK Sigma Olomouc byl v pondělí 23. září zvolen do představenstva společnosti Ondřej Navrátil, který tak doplní počet členů na pět. Představenstvo společnosti bylo čtyřčlenné od chvíle, kdy na vlastní žádost činnost v něm na začátku srpna ukončil Jiří Ficner. Nyní byl na jeho místo zvolen Ing. Ondřej Navrátil, finanční ředitel koncernu SIGMA GROUP a. s.

Další články