Zde může být vaše reklama.

Letošní Akademie Cup se bude hrát v Olomouci

Letošní Akademie Cup  se bude hrát v Olomouci

17. 05. 2019 - 08:00

Už 17. června odstartuje třetí ročník Akademie Cupu o pohár Karla Poborského. Letos se bude hrát v Olomouci a třídenního turnaje se zúčastní celkem dvanáct celků plných talentovaných fotbalistů do 15 let včetně všech osmi Regionálních fotbalových akademií.

smičku Regionálních fotbalových akademií doplní na poli účastníků stejně jako v minulém roce týmy 1. FC Slovácko, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha a skotští Glasgow Rangers. Sledovat je budou také zástupci Oddělení rozvoje fotbalu a Úseku talentované mládeže Jiří Kotrba, Karel Poborský, Petr Kouba a reprezentační trenéři.

„Akademie Cup završuje dvouletý cyklus, na jehož konci analyzujeme, zdali naše práce měla smysl, zdali jdeme správným směrem a posunuli jsme hráče v jejich vývoji dál. Zároveň je to pro ně samotné rozloučení s Regionální fotbalovou akademií,“ popisuje vedoucí Úseku talentované mládeže Karel Poborský.

Turnaj talentované mládeže nelpí pouze na konečných výsledcích zápasů, ale dlouhodobě je kladen důraz na další atributy – herní odvahu, konstruktivní řešení herních situací a další fotbalově kreativní herní činnosti a dovednosti.

„Detailně pozorujeme individuální kvality a chování hráčů, týmové pojetí, jak mužstva fungují v defenzivě a ofenzivě i to, jak jsou hráči nastavení mentálně a další parametry. Akademie Cup není pouze o výsledcích, stejně jako se Regionální fotbalové akademie nesoustředí pouze na práci na hřišti, ale jejich cílem je vychovávat osobnosti,“ přibližuje vicemistr Evropy z roku 1996 Karel Poborský, jehož jméno pohár nese.

Ocenění tak můžou získat i týmy, které se neprobojují ze dvou šestičlenných skupin až do finálového duelu. Utkání, které určí vítěze třetího ročníku Akademie Cupu o pohár Karla Poborského, odvysílá 19. června web fotbal.cz v přímém přenosu. Hrát se bude na stadionech v Řepčíně a na Nových Sadech.

Rozdělení do skupin
Skupina A
RFA Olomouckého kraje
RFA Kraje Vysočina
RFA Jihočeského kraje
RFA Pardubického kraje
AC Sparta Praha
1. FC Slovácko

Skupina B
RFA Moravskoslezského kraje
RFA Jihomoravského kraje
RFA Plzeňského kraje
RFA Ústeckého kraje
SK Slavia Praha
Rangers FC

Další články