Zde může být vaše reklama.

Finále se hraje na Hané Jeden exSigmák bude slavit s pohárem

Jeden exSigmák bude slavit s pohárem

21. 05. 2019 - 23:57

Ať už finále MOL Cupu dopadne jakkoliv, jedno je předem jisté – vítězem bude odchovanec SK Sigma Olomouc. Na Andrově stadionu se bude hrát o trofej mezi Ostravou a Slavií ve středu 22.května od 19.15 a v obou týmech je odchovanec Sigmy – za Baník hraje stoper Martin Šindelář, za Pražany záložník Petr Ševčík.

Favoritem je Slavia, která už je jasným mistrem, navíc obhájcem pohárové trofeje. A k tomu má další motivaci navíc – získat double, což se klubu nepovedlo dlouhých 77 let. Ovšem po výhře prahne také Ostrava, kterou navíc budou v Olomouci na oblíbené severní tribuně hnát vpřed její fanoušci. Baník je ve finále po 13 letech, na Hané už jednou Slavil, v roce 2005 porazil Slovácko.

„Finále je specifické. Je to buď, a nebo, druhé místo nic neznamená. Ovace jsou jen pro vítěze. Slavia má dneska obrovsky silné mužstvo, ale ten jeden zápas je vždy tlak na obě mužstva stejný a kdo to líp zvládne v hlavách, vyhraje,“ řekl trenér Ostravy Bohumil Páník. Ten na Andrově stadionu získal pohár se Zlínem, v Sigmě před lety působil, v Olomouci navíc studoval,takže i pro něj osobně jde o mimořádnější duel.

 „Během sezony jsme si vypracovali spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. V posledních zápasech to bylo i tím, jak jsme se blížili k zisku titulu. Chyběla nám určitá lehkost. Věřím, že z kluků to teď spadlo a ve středu šance proměníme. Zápas určitě rozhodne lepší produktivita a také bránění standardních situací, ve kterých je Baník hodně silný. V neděli jsme se na ně připravovali a myslím si, že je kluci zvládali perfektně celý zápas. Je to asi jedna z věcí, ze které bude chtít Baník zahrozit, my se na to zkusíme opět dobře připravit,”  řekl asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Další články