Zde může být vaše reklama.

V play-off čeká Zlín Gól Yunise nestačil, Sigma je osmá

Gól Yunise nestačil, Sigma je osmá

27. 04. 2019 - 20:56

Sigma v závěrečném dějství fotbalové první ligy prohrála na stadionu pražské Slavie. Hosté se v Edenu ujali vedení v úvodu hlavičkou Jakuba Yunise, ještě do pauzy ale srovnal Peter Olayinka a v druhém poločase otočil skóre Mick van Buren. Olomouc si zahraje v prostřední skupině o Evropu. Za soupeře bude mít Zlín, úvodní zápas play-off hraje venku v pátek od 18 hodin.

Hanáky před utkáním trápila zranění a také choroby, takže trenér Jílek se musel obejít hned bez několika klíčových hráčů. Nastoupit nemohli brankář Miloš Buchta, obránci Michal Vepřek a Martin Sladký, ani záložníci Juraj Chvátal, Václav Pilař a Martin Hála.

Olomoučtí tak nastoupili s improvizovanou obrannou čtyřkou, zprava hrál Zahradníček, zleva Jemelka a na stoperu Polom, poprvé v první lize chytal za Sigmu Mandous. Hanáci začali dobře a od 7.minuty vedli, když se Yunis trefil k pravé tyčce hlavou po centru Zahradníčka. Pak měla Slavia velký tlak a hodně šancí, Sigmu jasně přestřílela. Brankář Mandous dělal, co bylo v jeho silách, ale přesto dvakrát kapituloval, takže modrobílí prohráli o gól.

„Dnes jsme narazili na jednoznačně nejsilnější tým jarní části. Slavia byla minimálně 60, 70 minut jednoznačně lepším týmem. Díky fantastickému výkonu (brankáře) Aleše Mandouse jsme neobdrželi víc branek. Možná nám paradoxně ublížil ten rychlý gól, Slavia nás pak zamáčkla. Myslím, že my jsme hráli s takovým podvědomím, že budeme bránit ten výsledek, a to byla největší chyba. Na můj vkus jsme byli hodně pasivní, nepřesní. Bylo otázkou času, kdy to Slavia otočí na svou stranu. Po vedoucím gólu se Slavia trochu zatáhla, potom jsme to dohrávali tak, jak jsem si představoval, v daleko větší aktivitě. Ale Slavia je tak zkušené mužstvo, že kromě jediné situace nás do žádné šance, která by nějak ohrozila jejich branku, nepustila. Kvalita Slavie je jednoznačně jinde než naše,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

Branky: 26. Olayinka, 60. Van Buren - 7. Yunis. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Kotík. ŽK: Lalkovič. Diváci: 12956.
Slavia: Kolář - Coufal (75. Frydrych), Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král - Masopust (78. Traoré), Hušbauer, Olayinka - Van Buren (84. Škoda). Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma: Mandous - Beneš, Polom, Jemelka - Zahradníček, Plšek, Dvořák (59. Lalkovič), Kalvach, Houska, Falta (84. Sláma) - Yunis (65. Nešpor). Trenér Václav  Jílek.

Další články