Zde může být vaše reklama.

Legenda na lavičce Fotbalisty SK Sigma povede Tomáš Janotka

Fotbalisty SK Sigma povede Tomáš Janotka

foto: Petr Pelíšek

29. 05. 2024 - 14:54

O tom, kdo bude trenérem fotbalistů SK Sigma Olomouc od nové sezóny už je jasno. Hanáci oznámili na klubovém webu, že nový koučem je Tomáš Janotka (1982). Tedy bývalý kapitán Sigmy, vítěz národního poháru, jedna z klubových legend. Za Sigmu odehrál v první lize 167 zápasů, v minulé sezóně vedl béčko, předtím starší dorostence U 19.

„Tomáš Janotka prokázal své kvality u B-týmu v uplynulé sezoně. Pro Sigmu byla vždy důležitá práce s vlastními mladými hráči, stejně tak zde vyrůstali kvalitní trenéři a Tomáš ukazuje, že může být dalším v řadě,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma. „I když má s mužským fotbalem v roli trenéra krátkou zkušenost, tak z doby, kdy byl hráčem, dobře zná, co obnáší první liga. Navíc věříme, že může významně pomoct se začleňováním mladých hráčů, které vedl poslední rok v béčku,“ podotkl.

„Je to pro mě velká výzva a příležitost. Nerozmýšlel jsem se dlouho. Ani jsem o tom nesnil,“ řekl Tomáš Janotka. „Půjdu do toho po hlavě a naplno. Totéž budu chtít i od hráčů. Jsem emotivní člověk a nerad prohrávám. Pokusím se to přenést i na hráče, abychom vždycky byli odhodlaní, bojovní, nechali jsme na hřišti všechno a nikdo nám nemohl v tomto směru nic vyčíst,“ poznamenal.

Janotkův realizační tým zatím ještě není kompletní, což by se však mělo změnit během několika následujících dní. „Měl jsem možnost vybrat si k sobě lidi, kteří jsou mi charakterově blízcí. Vnímal jsem, že je třeba udělat obměnu. Během pár dnů by se všechno mělo dotáhnout do konce,“ řekl Janotka. Přípravu na nový ročník zahájí Sigma 17. června.

Na lavičce SK Sigma střídá Tomáš Janotka Jiřího Saňáka, který se přesunul na post hlavního trenéra do Pardubic.

V minulé sezóně vedl Janotka béčko SK Sigma ve druhé nejvyšší soutěži, se kterým skončil na druhém místě. Předtím trénoval pět let starší dorost U 19, se kterým skončil třikrát na třetí příčce. Nyní se stane dalším z dlouhé řady bývalých hráčů SK Sigma, kteří se stali prvoligovými trenéry.

Další články