Zde může být vaše reklama.

Hrály na Andrově stadionu Fotbalistky SK Sigma potrápily lídra

Fotbalistky SK Sigma potrápily lídra

foto: Petr Pelíšek

19. 05. 2024 - 21:35

Ve 4. kole nadstavbové skupiny o postup 2. ligy hrály fotbalistky SK Sigma Olomouc proti FC Praha. Duel na Andrově stadionu skončil po bezbrankovém poločase výhrou hostů, kteří vedou tabulku. Hanačkám patří nadále třetí příčka.

Sigma se lídra tabulky nelekla a sehrála s ním dobrou partii. Hosté mohli děkovat brankářce Kubíkové, která je podržela dvakrát v prvním poločase, nejprve při přímém a pak rohovém kopu, a pak ještě ve druhé, kdy už vedli 0:1. V závěru se domácí celek, který inkasovali v 68. minutě, ještě snažil srovnat, ale v nastavení nakonec inkasoval podruhé.

„Holky se rozhodně nemají za co stydět. Soupeřky jsou právem na prvním místě. Myslím ale, že jsme byli vyrovnaným soupeřem a v první půli možná i o chloupek lepší. Navázali jsme na výkon ze Sparty, tentokrát to ale nestačilo. Bylo vidět, že FC Praha má zkušené hráčky, které prošly i první ligou. My jsme se je snažili eliminovat a myslím, že se to i docela dařilo. Snažíme se hodně posouvat, budovat tým do budoucna. Je tam hodně juniorek, které se teprve přesunuly do dospělé kategorie. Takové zápasy jsou pro tým hodně prospěšné," řekl trenér Lubomír Nedvěd.

SK Sigma Olomouc – FC Praha 0:2 (0:0)

Branky: 68. Machutková, 90.+2 Dvorská. Rozhodčí: Šabacká – Šimečková, Vališová. ŽK: Kr. Hegrová. Diváci: 306.
SK Sigma: Beránková – Planičková (75. Pinkavová), Kr. Hegrová, Štěpánová, Kotalová – Barošová, Rédová (75. Konečná), Kvapilová – Radičová (35. Navrátilová), Veselá (75. Dostalíková), Ka. Hegrová (65. Nevtípilová). Trenér Lubomír Nedvěd.

Další články