Zde může být vaše reklama.

To byl válec! Fotbalistky SK Sigma daly Teplicím sedmičku

Fotbalistky SK Sigma daly Teplicím sedmičku

foto: Petr Pelíšek

29. 05. 2023 - 11:06

Fotbalistky SK Sigma Olomouc bojují o setrvání ve druhé lize. Ve čtvrtém utkání skupiny o záchranu na hřišti v Kožušanech smetly Teplice sedmi brankami. V sobotu je čeká na stejném stadionu přímý souboj s udržení se Zlínem, hrát se bude od 13.00.

Sigma musela a hned od začátku byla aktivní, šla si za svým cílem. V 8. minutě dala první branku utkání hlavou po rohovém kopu Nitsche. Ve 26. minutě se dalším rohu trefila zpoza šestnáctky do levé šibenice Baštincová a bylo to o dva. Pak před přestávkou přišla olomoucká gólová lavina. Ve 33. minutě po autovém vhazování uklidila do sítě míč Rédová. O tři minuty později proměnila penaltu za faul na Veselou Baštincová. Ta se za další tři minutky prosadila znovu, hattrick zkompletovala ranou z přímého kopu. Ve 40. minutě pak zapadla k levé tyčce střela Štajgrové. A bylo to šest nula, prakticky rozhodnuto. Po přestávce už toho nebylo mnoho k řešení. Sigma kontrolovala hru a stále chtěla přidat nějaké ten gól. Byl už jen jeden, v 66. minutě pláchla za obranu Barošová a zakončil přesně k pravé tyčce. Hostů pak ještě od většího debaklu pomohlo břevno a tyčka.

„Na Teplice jsme se dobře přichystali. Věděli jsme, že jsou rychlé a důrazné. Hráli jsme hodně jednoduše, soustředili jsme na standardní situace. Adéla Štěpánová je hráčka, která hází dlouhé auty. Z toho jsme těžili. Na začátku zápasu jsme měli několik vhazování a rohových kopů. Dali jsme z toho také první tři góly. Náš plán se vydařil. Šli jsme rychle do vedení. Musím holky pochválit. Byly hodně pod tlakem, ale k zápasu přistoupily výborně a zvládli jsme to,“ řekl trenér SK Sigma Miloslav Novotný.

SK Sigma Olomouc – Teplice 7:0 (6:0)

Branky: 26., 36. (pen.) a 39. Baštincová, 8. Nitsche, 33. Rédová, 40. Štajgrová, 66. Barošová. Rozhodčí: Hausnerová – Bystroňová, Dytková. ŽK: Nitsche – Perková, Kratochvílová, Drbalová. Diváků: 77.

SK Sigma: Schovajsová – Pláničková, Hegrová, Štěpánová (61. Hanáčková), Lukaštíková - Nitsche (72. Sasáková), Štajgrová (46. Skupinová), Baštincová, Rédová - Barošová, Veselá (46. Ilčíková). Trenér Miloslav Novotný.

Další články