Zde může být vaše reklama.

Extrémně efektivní Fotbalisté SK Sigma smázli Spartu po poločase

Fotbalisté SK Sigma smázli Spartu po poločase

foto: Petr Pelíšek

27. 09. 2024 - 22:01

Dvanáct let čekali fotbalisté SK Sigma Olomouc na výhru na Spartě. Přišla dnes, v předehrávce 10. kola Chance ligy. A to i přesto, že Sigma nebyla kompletní. Otočit vývoj utkání na Letné dokázali svěřenci trenéra Tomáše Janotky i přes absenci čtyři hráčů v čele se snajprem Janem Klimentem. Sigma ve druhé půlce proměnila všechno, co mohla a v závěru to zvládla i bez Jáchyma Šípa, který byl hodně přísně vyloučen.

Před zápasem nebyla Sigma v úplně komfortní pozici. Trenér Tomáš Janotka postrádal hned několik hráčů. V karetním trestu byli Jan Kliment a Adam Dohnálek, na listině zraněných Lukáš Juliš, Jan Navrátil a Antonín Růsek.

Poprvé v základu nastoupil útočník Muritala. A v prvním poločase se nezdálo, že by Hanáci mohli letenského favorita překvapit. Úřadující mistr po půli vedl o gól, Sigma prakticky neměla žádnou větší šanci, ani jednou nevystřelila. Ale z druhé strany sama ze hry domácím zase tolik nedovolila. Když na začátku druhého poločasu Muritala málem potrestal chybnou rozehru brankáře Vindhala, byl to náznak pozdějšího vývoje. Olomoučtí pak byli extrémně produktivní. Dokázali v zásadě potrestat všechny chyby a nedůrazy, které Sparta předvedla. Nejprve srovnal Murtila, pak skóre otočil Fiala. A v 86. minutě domácí dokonale zesměšnil Zorvan. Obral o míč Zeleného a když gólman kontroloval prostor šestnáctky totálně mimo zařízené, neměl problém skórovat do prázdné. Bylo to 1:3. V závěru to ale ještě bylo drama. Nejprve byl velmi přísně po druhé žluté kartě vyloučen Šíp. Pak se povedlo Spartě vsítit druhou branku. V nastavené pak ještě brankář Stoppen vytáhl na roh střelu Haraslína do šibenice. Rozhodčí potom ještě přidal tři k avizovaným sedmi minutám nastavení, ale ani to Spartě nepomohlo. Pražené doma prohráli po roce a půl, Sigma na Letné vyhrála po dvanácti letech.

AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 2:3 (1:0)

Branky: 13. Olatunji, 90. Krasniqi – 68. Muritala, 78. Fiala, 86. Zorvan. Rozhodčí: Berka – Vlček, Machač. ŽK: Laci, Harslín, Muritala, Šíp, Sláma, Stoppen. ČK: 89. po 2. ŽK Šíp. Diváci: 16538.

Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Panák (85. Krasniqi), Zelený – Preciado (61. Wiesner), Laci (85. Sadílek), Kairinen, Ryneš – Haraslín, Olatunji (71. Rrahmani), Birmančevič (61. Tuci). Trenér Lars Friis.

SK Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Pokorný, Král, Sláma – Mikulenka (76. Šíp), Zorvan (90+4 Langer), Breite, Spáčil (90+4 Vraštil), Vodháněl (61. Fiala) – Muritala. Trenér Tomáš Janotka.

Další články