Zde může být vaše reklama.

Ten příběh nekončí! Béčko SK Sigma za tři body v Chrudimi

Béčko SK Sigma za tři body v Chrudimi

foto: Petr Pelíšek

19. 05. 2024 - 20:32

Devátou výhru do série má béčko SK Sigma Olomouc. V 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY sice v Chrudimi prohrávalo, ale pak ukázalo, proč je nejlepší celkem jara v soutěži. Ještě do pauzy srovnal Štěpán Langer, po přestávce přidali branky Yunusa Muritala a Jan Fiala. A výhra byla doma. Svěřenci trenéra Tomáše Janotky mají jisté druhé místo, v poslední kole pak ještě můžou zabojovat o prvenství. Na Duklu ztrácejí tři body a mají lepší vzáájemný zápas.

Sigma začala velmi dobře a mohla jít rychle do vedení. Jenže v 7. minutě Slavíček přestřelil. To se hostům vymstilo za další tři minuty, když se trefil domácí Záviška. Srovnáno bylo celkem rychle, obstaral to v 18. minutě Langer. V závěru první půlky se pak domácí dožadovali pokutového kopu. Ale ten se nepískal a nerozhodný stav jedna k jedné platil i po prvním poločase. A hned v úvodu toho druhého Sigma otočila stav. Hrálo se deset sekund, když brankář Floder při očekávání malé domů uklouzl a pro Muritalu už nebyl obtížný úkol dát gól. Po hodině hry měla Chrudim velkou šanci, brankář Koutný ovšem skvělým zákrokem potvrdil, že má na jaře stejně dobrou formu, jako celý tým. Definitivní jistotu tříbodového zisku pak dal Hanákům minutu před koncem Fiala, který skóroval ve třetím utkání v řadě.

„Je to neuvěřitelná pohádka. Vítězství je zasloužené, šli jsme si za ním. Bylo skvělé, že tým nezlomil inkasovaný gól. Vstup do zápasu jsme měli dobrý, byla tam série několika rohů, díky níž jsme od začátku byli nebezpeční. Chrudim udeřila ze situace, kdy se podruhé v utkání dostala na naši polovinu. Z její strany to byla skvěle sehraná akce. Nás to ale nepoložilo, okamžitě jsme začali jít za vyrovnáním. Povedlo se to brzy, což bylo důležité. Věřil jsem, že zvládneme tu sérii natáhnout,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma B.

MFK Chrudim – SK Sigma Olomouc B 1:3 (1:1)

Branky: 10. Záviška – 18. Langer, 46. Muritala, 89. Fiala. Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Šafránková. ŽK: Mašek, Skwarczek, Řezníček – Spáčil, Slavíček, Koutný. Diváci: 820.

Chrudim: Floder – Míka, Toml, Čolič – Langhamer (85. Kosek), Záviška (85. Bauer), Skwarczek, Řezníček, Novotný (72. Kutík) – Látal (72. Kesner), Mašek. Trenér Radek Kronďák.
SK Sigma B: Koutný – Slavíček, Matys, Cahel, Elbel – Singhateh (72. Mikulenka), Langer, Spáčil (90+3 Fabiánek), Šíp (72. Dele) - Fiala (90+3 Jaja), Muritala (88. Hadaš). Trenér Tomáš Janotka.

Další články