Zde může být vaše reklama.

FORTUNA:LIGA 18. kolo: Sigma jede k derby do Uherského Hradiště

18. kolo: Sigma jede k derby do Uherského Hradiště

foto: Petr Pelíšek

03. 02. 2023 - 15:00

Po domácí remíze jedna k jedné s pražskou Spartou čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc letošní první výjezd. Střetnutí 18. kola budou hrát Hanáci v sobotu v Uherském Hradišti proti 1.FC Slovácko, začátek je v 15 hodin.

Půjde o zápas sedmého s pátým v tabulce, Slovácko a Sigma jsou na tom ale stejně, oba celky mají pětadvacet bodů, dělí je pouze skóre. Celek z Hradiště na úvod jara porazil doma České Budějovice. Hanáci mají za cíl pro zbytek sezónu uhrát postavení v top šestce, proto je pro ně derby s již tradičním rivalem o to důležitější. Na podzim Sigma se Slováckem doma prohrála jedna dva. „Hráči sami vědí, že musejí zůstat koncentrovaní. Dlouho jsme na Slovácku nevyhráli a to bychom chtěli změnit. Myslím, že mužstvo už se dobře sehrálo a herně to vypadá slušně. Víme však, že Slovácko je silný soupeř. Mužstvo má dlouho pohromadě, kvalitních hráčů mají hodně a ne nadarmo jsou několik sezon po sobě nahoře,“ řekl Milan Kerbr, vedoucí mužstva a asistent trenéra SK Sigma.

V olomoucké sestavě budou zdravotních důvodů chybět brankáři Matúš Macík a Vilém Fendrych, obránce Juraj Chvátal a záložník Jiří Spáčil. Naopak hrát poprvé mistrovský zápas za Sigmu může záložník Jan Fortelný, který naposledy musel duel proti Spartě po dohodě klubů vynechat. A přípraven také bude útočník Denis Kramář, který v týdnu do Olomouce přestoupil z druholigové Opavy.

Utkání 1. FC Slovácko versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 4. února od 15.00 (rozhodčí Tomáš Klíma – Lucie Ratajová, Milan Vyhnanovský).

Pravděpodobné sestavy

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela, Kohút, Brandner  - Vecheta. Trenér Martin Svědík.
SK Sigma: Trefil – Vraštil, Beneš, Pokorný – Navrátil, Ventúra, Breite, Fortelný, Zmrzlý– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články