Zde může být vaše reklama.

Chtějí všechny body 13. kolo: Sigma hraje doma proti Zlínu

13. kolo: Sigma hraje doma proti Zlínu

foto: Petr Pelíšek

21. 10. 2022 - 14:30

Anglický týden zakončí fotbalisté SK Sigma Olomouc domácím zápasem. Ve 13. kole FORTUNA:LIGY hrají na Andrově stadionu derby proti Zlínu, bude to v sobotu s výkopem v 16.00.

Sigma zabodovala ve čtyřech ligových zápasech v řadě, naposledy získala minulý víkend bod v Praze s Bohemians. To ji posunulo do první šestky tabulky. Pak ve středu po výhře tři jedna postoupila přes Zápy v domácím poháru. „Pohárové týdny máme všichni rádi, protože se hraje. Splnili jsme papírovou povinnost v Zápech, na druhou stranu si myslím, že kdo to nezažil, tak úplně neví, jak těžká a nevyzpytatelná utkání to jsou. Jsme rádi, že jsme to zvládli a už se těšíme na Zlín,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma.

Hanáci sice jsou na šestém místě tabulky, ale ta je mimořádně vyrovnaná. Sigma má patnáct bodů, ovšem její sobotní soupeř ze Zlína, který je předposlední, jen o tři méně. O to důležitější duel pro Hanáky půjde, nutně potřebují naplno bodovat.  „V české lize je vidět obrovská vyrovnanost. Nejenom na hřišti, ale i v tabulce, kde jsou bodové rozdíly minimální. Čeká nás jako vždy houževnatý soupeř. Povinnost nám doma velí předvést dobrý výkon a věřím, že to bude stačit na výhru. Vždycky se ale pravda ukáže až na hřišti. Víme, že musíme předvést lepší výkon než na Bohemce,“ podotkl Saňák.

Před týdnem na Bohemians chybělo v olomoucké sestavě pro zranění nebo nemoci sedm hráčů. Nyní už by to mělo být personálně lepší, například obránce Ondřej Zmrzlý už je fit a v týdnu hrál v pohárovém utkání.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Trinity Zlín se hraje v sobotu 22. října od 16.00 (rozhodčí Lukáš Nehasil – Jiří Pečenka, Jaroslav Hádek).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Zifčák– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Zlín: Rakovan - Reiter, Kolář, Simerský, Procházka - Dramé, Hlinka, Janetzký, Čanturišvili - Jawo, Silný. Trenér Jan Jelínek.

Další články