Zde může být vaše reklama.

Předehrávka v Praze 10. kolo: Sigma jede na Spartu, schází střelec Kliment

10. kolo: Sigma jede na Spartu, schází střelec Kliment

foto: Petr Pelíšek

26. 09. 2024 - 21:47

Lídr tabulky střelců po 9. kole Chance ligy bude v tom desátém chybět. Fotbalisté SK Sigma Olomouc si v pátek večer v Praze na Letné zkusí, jako to je hrát bez Jana Klimenta. Dosavadní hanácká hvězda má jednozápasový trest za čtyři žluté karty.

„Po každém zápase se soustředíme na ten další, teď máme Olomouc. Jak ukazují výsledky, tak se nám to zatím celkem dařilo. Třeba před dvěma lety byla pasáž, kdy Sparta zaostávala o sedm bodů. Teď je to jinak, držíme se v čele tabulky, otočilo se to," řekl Lars  Friis, trenér Sparty.

„Čeká nás extrémně těžký zápas. Hrajeme proti úřadujícímu mistrovi, Sparta hraje Ligu mistrů. Je to tým, který má plno reprezentantů, kvalitní hráče ze zahraničí. Bude to pro nás velký křest ohněm. Věřím, že zkušenost ze zápasů na Slavii a v Plzni pro nás může být dobrá a budeme se prezentovat dobrým výkonem, jako jsme se jím prezentovali v předchozích utkáních,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma Olomouc.

Janotka musí udělat v sestavě změny. Chybět mu budou pro karetní trest Jan Kliment a Adam Dohnálek, zranění jsou Antonín Růsek, Lukáš Juliš a Jan Navrátil. „„Absence jsou dvě, ale bereme to jako realitu. Byli součástí základní sestavy. Honza Kliment je náš rozdílový hráč, je to nejlepší střelec ligy a svými góly nám pomohl k hodně bodům. I svým výkonem. Věřím, že hráči, kteří dostanou místo těchto dvou příležitost, ji chytnou za pačesy a budou plnohodnotnou náhradou,“ uvedl Janotka.

Střetnutí AC Sparta Praha versus SK Sigma Olomouc se hraje v pátek 27. září od 19.30.

Další články