Na olympiádu do Paříže jedou i sportovci z olomoucké univerzity
Olomouc – Hned pětice sportovců svázaných s olomouckou Univerzitou Palackého zasáhne do bojů o…
20. 06. 2019 - 11:00
Na restauraci U Morousů jsme byli zvědaví, guláš jsme tam hodnotili prvně. Dopadlo to hůř, než se čekalo.
Přestože byl guláš v rámci pondělního denního menu, čekání bylo nekonečné. Lokálem bloudila znuděná servírka, občas odbavila nějakého důchodce, kteří sem kvůli láci chodí ve větším než hojném počtu, a nic se nedělo. Když nám guláš konečně přistál na stole, byl posypaný pórkem namísto inzerovanou cibulí (asi pórek zbyl z polívky, toho dne na meníčku), ale pustit se do jídla nebylo jak, protože na stole chyběl příbor. Slečna servírka má sice v uchu asi kilometrový tunel a vypadá drsná, nůž a vidličku ale doručí až po dvojím připomenutí se. Pokud jde o jídlo: nedá se to jíst. Zjevně nebyl vývar, tudíž se to zalilo vyvařeným pórkem z polívky, chutná to, jako kdyby v tom plaval lák z okurek. Po velmi dlouhé době se tak stalo, že jsme jídlo ani nedojedli, protože se to doopravdy nedalo. Příště rozhodně jinam; Morous propadl na celé čáře a pan kuchař by měl jít od fochu.
Olomouc – Hned pětice sportovců svázaných s olomouckou Univerzitou Palackého zasáhne do bojů o…
Olomouc – O čtyři samce a čtyři samice se rozrostlo v minulých dnech stádo sobů polárních v…
Loštice – Oblíbené olomoucké tvarůžky, jedinečný aromatický sýr populární doma i ve světě, jsou na…
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
Během včerejšího dne se na svou cestu za oceán vydal z olomoucké zoologické zahrady jeden z dnes…
Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete…