Zde může být vaše reklama.

PŘEKVAPENÍ SEZÓNY Náplavku oživí koncert saxofonistky, která nadchla amerického prezidenta

Náplavku oživí koncert saxofonistky, která nadchla amerického prezidenta

foto: Plavby Olomouc

05. 06. 2024 - 10:26

Pokud přemýšlíte o programu na sobotu, je tady skvělá nabídka Plaveb Olomouc. Společnost, která provozuje olomouckou flotilu, na sobotu připravila koncert Lukáše Marečka a věhlasné saxofonistky KJ SAX. Představí i letošní novinku. Koncert se odehraje nedlouho před tím, než Povodí Moravy na prázdniny sníží hladinu řeky.

Už tuto sobotu, 8. června oživí ve velkém stylu Plavby Olomouc novou městskou náplavku. Program vyvrcholí koncertem saxofonistky Kateřiny Janečkové, známé především jako KJ SAX. Tato energická a charismatická umělkyně získala už řadu ocenění a v nedávné době očarovala i bývalého amerického prezidenta Billa Clintona, kdy pro něj v rámci jeho návštěvy Prahy vystoupila.

Během sobotní akce představí Plavby Olomouc i další novinku, jež obohatí flotilu – to, zda se bude jednat o suchozemskou   či vodní stáj, si kapitán Šimon  Pelikán nechává zatím jako překvapení. „Už teď mohu návštěvníkům slíbit, že koncert bude výjimečný nejen interpretkou, ale i tím, jak a kde se bude odehrávat,“ slibuje Šimon Pelikán, organizátor akce, která vypukne v 18 hodin koncertem olomouckého kytaristy Lukáše Marečka. KJ SAX vystoupí v 19 hodin a novinka bude představena ve 20 hodin.

„Během hlavní letní sezóny bude bohužel řeka Morava vypuštěna, proto jsme se rozhodli pro konání koncertu už nyní. Navážeme na něj dále až v září tradičním festivalem Řeka má duši. Vzhledem k této situaci zvu srdečně všechny Olomoučany, aby dorazili a zažili náplavku i jinak, než umožňují běžné dny,“ doplňuje Pelikán.

Veškeré informace k akci najdete na FB stránkách Plaveb Olomouc, v rámci chystaných událostí. Informace k plavbám i jízdám na Ološlapech najdete na www.plavbyolomouc.cz

 

 

Další články