Zde může být vaše reklama.

ZABAVENÉ PITÍ Strážníci mají na stanici sklad s alkoholem

Strážníci mají na stanici sklad s alkoholem

foto: Archiv

03. 05. 2024 - 23:28

Prostějov – Ačkoliv v práci nepijí, denně se potkávají s lidmi v různém stadiu opilosti a stanice městských strážníků v Prostějově připomíná dobře vybavený obchůdek s kořalkami, likéry, vínem a dalšími alkoholem obohacenými nápoji. S oteplením v posledních dnech stále více lidí pořádá večírky na veřejných prostranstvích, což ale odporuje nařízení města.

„Během uplynulých 14 dnů jsme řešili celkem 45 případů porušení obecně závazné vyhlášky města Prostějova, týkající se konzumace alkoholu na veřejném prostranství. Hlídkami bylo za toto období odebráno 35 rozpitých lahví různého druhu alkoholu,“ uvedl mluvčí prostějovské městské policie Petr Zapletal.

Naposledy muži zákona zasahovali počátkem týdne přímo v rušném centru města, kde si skupinka opilců téměř v pravé poledne otevřela láhev vodky. Třem mužům a jedné seniorce nijak nevadilo, že jejich alkoholický dýchánek míjejí stovky lidí, včetně dětí se školními brašnami. Jiný pohled na věc ale měli strážníci, kteří skupinku viděli na monitoru kamer. Hbitě dorazili na místo, večírek rozpustili a rozpitá flaška skončila v policejním depozitáři.

Čtveřice se bude zodpovídat za porušení obecně závazné vyhlášky před správním orgánem města.

Další články